´ Korban Kasih Kindle Ê



10 thoughts on “Korban Kasih

  1. Que Razali Que Razali says:

    56 2020#KorbanKasih #FatimahSaidin #StayAtHomeWah jarang sekali membeli novel di bawah penerbitan DBP Ini semua dek kerana penangan drama rantaian Korban Kasih Novel ini cetakan pertamanya sekitar tahun 1995 dan masih lagi menjadi naskhah yang dicari pembaca Kiranya saya percaya novel ini ada penariknya tersendiri Dan ternyata ia benarMenjadikan sudut pandang seorang FatimahImah sebagai penggerak cerita kisah ini membawa kita mengenal suka duka perjalanan hidup setiap ahli keluarga Imah Tumpuan utama tidak lain hanyalah kepada usaha Jalil mendapatkan secebis kasih daripada emak kandung sendiri Keadaan menjadi genting apabila Jalil cuba meluahkan isi hatinya membuatkan hubungannya bersama emak hancur pergi Kesimpulannya novel ini berjaya membawa nilai kekeluargaan pada tahap tertinggi Saya percaya kebanyakan novel DBP berjaya mengetengahkan tema seperti ini dengan baik Rindu membaca novel KOMSAS semasa di sekolah dahulu


  2. Nurul Nurul says:

    Tanya saja siapa yang pernah baca buku ini semua mesti akan ulang baca dan semua pun akan menangisPenulis berbakat sayang karyanya tidak banyak


  3. Azan Azan says:

    im still crying after reading this book again and again


  4. Syamira Ahmad daud Syamira Ahmad daud says:

    Novel ini sentiasa menjadi novel kegemaran saya sentimental favorite sejak saya di sekolah rendah lagi Secara generalnya novel ini menceritakan mengenai kasih sayang dan harapan manusia untuk memiliki kasih sayangCara Fatimah Saidin mengolah ceritanya memang sungguh menarikBeliau berjaya mewujudkan suasana kampung yang indah dan membuatkan saya sebagai pembaca turut larut dalam garapan beliau baca sawah padi rumah Nek Limah Tuah kambing parit ban gerai laksa etcNovel ini juga menarik kerana penceritaannya adalah melalui kaca mata Imah adik bongsu jalil dan jamil imah yg nampak dengar dan rasa semua perkara yg trjdi dlm familinya sejak dia berumur 4 tahun lagi Antara pengajaran yg dapat sy ambil dari buku ini samada secara nyata atau subtle1 Kasih sayang keluarga memang tidak akan terputus dengan mudah walau berbagai rintangan melanda Imah dan Jalil Jalil Jamil Jalil mak Mak Ayah Mak Tok Mail etc 2 Minat dan kecenderungan tiap manusia berbeza Tiada manusia yang diciptakan sama baca Jalil dan Jamil kembar namun sungguh berbeza Fatimah Saidin memang bijak3 Hidup ini terbentang dengan berbagai pilihan Kita sendiri yang memilih dan mencorakkan pilihan kita mak memilih cinta dari cita Kak Long memilih insan yang baru dikenali sebagai suamietc4 Pengorbanan tepat seperti judulnya pengorbanan mak meninggalkan kesenangan untuk bersama ayahpengorbanan Jalil dalam meminta secebis kasih mak pengorbanan ayah menghantar Jalil ke rumah Nek Limah dlm menyelamatkan rumahtangga pengorbanan Rafizal demi cinta terhadap Imah pengorbanan Jalil demi kasih sayang pada lembunya AwangKesimpulannya novel ini memang akan sentiasa menjadi novel kegemaran saya Terbaik


  5. Lela Mumtazah Lela Mumtazah says:

    kisah yg patut dijadikan sebagai teristimewakbetulan jiwa sy mmg kisah2 di kampungmemang sy suka sgt2 novel nimenangis??yesbku ni mmg sedihxrugi beli buku nitp smpai krg sy cari xjumpaSAPE2 YG ADA TAU KEDAI MANA YG JUAL BKU NIPLEZZZ GTAU SY yemoga sama2 kita mndapat manfaat dalam meniti kehidupan sebagai khalifah d muka bumi iniwallahuaklam


  6. Shaznie Mardhiah Shaznie Mardhiah says:

    this is the best novel melayu ive ever read ; dari sekolah menengah lagi suka ulang bacapenulisan dia x mcm novel2 melayu biasaberapa kali ulang pun tak bosanberapa kali ulang masih terkesanworth to read


  7. Mardhiah Mardhiah says:

    kisah kekeluargaan Sedihhhh


  8. Hawa Hawa says:

    jangan baca time depressed


  9. afzan ibrahim afzan ibrahim says:

    Dah baca buku ni tapi nak baca sekali lagi nak menghayati sekali kisah niada yang menitiskan air mata menelusuri kisah pengorbanan seorang abang ni


  10. Nur Khadijah Nur Khadijah says:

    best geram kat mak dorg sedih suke watak Fatimah dlm ni well buku ni mmg leh kasi nangis bile baca msg yg penulis nk sampaikan tu sampai pd pembaca


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Korban Kasih ❮BOOKS❯ ⚣ Korban Kasih Author Fatimah Saidin – Natus-physiotherapy.co.uk Sebuah kisah kekeluargaan yang dirakamkan melalui pandangan Fatimah yang melihat perselisihan dan pilih kasih dalam keluarganya Dia tidak mengerti mengapa ibunya membenci Abang Jalil sehingga abangnya Sebuah kisah kekeluargaan yang dirakamkan melalui pandangan Fatimah yang melihat perselisihan dan pilih kasih dalam keluarganya Dia tidak mengerti mengapa ibunya membenci Abang Jalil sehingga abangnya itu tersingkir setelah kematian ayahnya Dia juga melihat kejayaan kak long dan abang ngahnya belajar di sekolah berasrama penuh Semua pergolakan ini dilihat secara positif oleh penulis sehingga menemukan semula secara harmoni semua ahli keluarga ini yang kini sudah pun dewasa Sebuah kisah yang sangat memikat serta sarat dengan nilai nilai murni.