CUKARIA ALL-STARS eBook Ê Paperback


10 thoughts on “CUKARIA ALL-STARS

  1. Asmar Shah Asmar Shah says:

    22 untuk Cukaria All StarsKulit buku Cukaria All Stars ni comelAku tak letakkan ekspektasi yang tinggi untuk buku ni sebab aku tahu ia adalah koleksi cerpen tulisan ramai dengan idea yang sudah pasti berbeza beza Keputusannya ya aku tak melonjak riang pun selepas menutup naskah comel ini Malahan aku terus simpan buku ini ke dalam rak buku tanpa membeleknya lagiHanya beberapa buah cerita di dalam ini yang melekat di benak Selainnya hanya lalu sekilas dan pergi tanpa pesanLagi bagus kalau buku ini betul betul menggunakan satu tema dan semua cerpen di dalam ni berasaskan tema tersebut Lagi nampak seronok sebab ada keseragaman Yalah kan ini koleksi untuk BBW Tapi hal ni tak jadi masalah pun Hanya pendapat semata mata saja Atau mungkin pihak Fixi tidak mahu mengekang para penulis mereka untuk berkarya dan membiarkan tema semua cerpen bergerak bebas Mungkin?Ada cerpen cerpen di dalam laman Cukaria yang lagi seronok dan menarik berbanding yang ada di dalam naskah ini MaafApa apa pun korang dah dapatkan ke buku comel ni? Tapi kalau kau mengharapkan yang naskah ini mampu memuaskan kau sampai kau tak sedar yang kau terapung apung di awangan mungkin kau kena berfikir dua tiga kali dulu untuk rentap buku ni Tapi kalau kau adalah seorang kolektor dan support penulis penulis yang ada buku ini kau patut dapatkan dan simpan baik baik di atas rak buku kalian Ini cetakan terhad kut Apa apa pun kalian bacalah dulu Citarasakan beza bezaPeace


  2. Regina Ibrahim Regina Ibrahim says:

    TIDAK ADA BINTANG YANG AKAN DIBERIKAN atas sebab yang nyata Tidak adil kerana ada satu cerpen mama di situ Apa yang penting dinding CUKARIA semakin menarik Beratus ratus cerpen sudah terkumpul di sana Manakala koleksi All Stars ini dicetak seperti booklet comel chatbook yang menarik ianya juga merupakan edisi terhad meraikan Big Bad Wolf Penulis penulis muda Malaysia semakin bijak bercerita pelbagai gaya dapat dilihat di sini Pilihan pilihan ekspresi mereka mewakili gambaran diri dan bahasa yang mereka dikuasaiSeperti biasa mama memilih kisah wanita berusia agar anak anak yang membaca dapat menyelami isi hati wanita sambil sambil memberikan gambaran tentang hidup cinta setia dan ekonomi negara yang secara tidak langsung ada di bahu ibu ibu kita mereka bukan alphaGet your copy now


  3. Ras Ras says:

    27Ada cerpen yang memberi pengajaran dan ada yang sekadar sebagai bacaan santai pada saya lahTakkan Helang Melayu di Dunia Mohamed Naguib NgadnanKisah tentang 5 ekor Helang 4 ekor kecundang dengan wanita harta dan takhta dan tinggal seekor tetap teguh dengan matlamat Haiwan bernama Helang selalu dikaitkan dengan kekuatan kegagahan dan kekuasaan Kita pun biasa dengar perumpamaan seperti ‘Gagah Umpama Helang’ Makanya saya menafsirkan kisah ini ibaratnya mana mungkin kita ini akan berkuasa atau gah kalau kita mudah diperdayakan dengan ‘Wanita Harta dan Takhta’ Lihat sahaja lah kebanyakan pemimpin Bila sudah dikaburi dengan harta dan takhta mereka lalai dan mudah melupakan perjuangan asal mereka Janji untuk membantu rakyat susah hanya tinggal janji kosong sahaja Bahkan sikap seperti ini juga wujud dalam diri kita sendiri sebenarnya Kadang kadang kita punyalah bersemangat mahu memperjuangkan sesuatu tetapi bila sudah disogok dengan kesenangan kita terus melupakan matlamat asal Ne Fumez Pas Abdul Rahman ShahCerpen ini antara yang paling melekat dalam kepala saya sebab saya boleh membayangkan dengan jelas situasinya Babak turun lif tu menyeramkan Kalau ikut pencarian google saya 'Ne Fumez Pas' bermaksud 'Don't Smoke' Badut Burger Kaduk Chua Kok YeeKisah pemuda bernama Malik Walaupun sudah berjaya tetapi belum bahagia kerana belum memiliki orang yang dicintai Dan dia mahu memiliki kedua duanya Tetapi lumrah kehidupan kan begitu tidak semua keinginan kita boleh dikecapi secara sekaligus Kadang kadang perlu menunggu lama sebelum dapat memiliki kesemuanya Ekskursi G ZacharyNama penanya lelaki tetapi G Zachary seorang wanita Saya suka dengan twist di hujung ceritanyaDaging Masak Gulai Fatimah Bee Regina IbrahimOh yang ini memang menakutkan Kisah dipenghujung cerita tidak terduga langsung dalam fikiran sayaFragmen FayeDoktor pun boleh jadi mental kalau layan pesakit jiwa yang kronikHantu Buku Arif ZulkifiWalaupun tajuk Hantu Buku tapi ceritanya tidak seram Kalau dibuat lawak memang betul lah Amad sudah jadi hantu buku Tapi tidak mahulah saya jadikan ianya lawak yang begitu Saya ambil pengajaran yang mati itu pasti dan kita tidak tahu bila ianya akan menjemput Bayangkan bila tersedar kita sudah berada di alam lain sedangkan amalan baik masih tidak mencukupi dan hakikatnya kita sudah tidak boleh kembali ke alam dunia lagiKursus Mim JamilApabila tengok muka penulis ini di BBW saya tersenyum kelakar teringat bukunya bertajuk PONTENG yang saya baru habis baca minggu lepas Ni lah rupanya penulis yang tulis kisah Chief dan geng dia Lepas tu teringat lah Cikgu Dust Bin Bakar si Srottt tu Euwwww geli nya dengan watak ini Tentang cerpen Kursus ni kan saya pun geli juga Boleh pula dua makhluk ni pergi kursus kahwin bersama sama Eeeiìiii Macam ni pun ada kan pastinya memang ada Tetapi tu lah jangan mudah menilai orang dengan pakaian atau kerjayanyaMana Wak Dud? Aliaa AlinaYang ni memang kena baca juga lah baru tahu di mana Wak DudNasib Si Pengantin Pasidah RahmatCerpen ini membawa saya kepada perkataan 'Niat' Kalau niat asal pun sudah tidak bagus jangan diratapi kalau hasilnya tidak seperti yang diingini Niat kena betulNilai Sebuah Pekan Anuar ShahSuka dengan tajuknya yang boleh memberi banyak makna mengikut kefahaman pembaca sendiri Mengikut apa yang saya tahu Nilai ni dikatakan tempat menjual barang rumah dan barang kahwin dengan harga yang sangat murah Jadi pernah lah ke sana untuk melihat sendiri harga murah itu Hasilnya saya tidak pernah merancang untuk ke sana lagi semata mata untuk beli langsir atau kain atau barang keperluan lain kerana tidak berbaloi dengan kos minyak yang saya perlu tanggung Mungkin harga yang murah gila itu adalah beberapa tahun yang lama dahulu dan bukannya tahun yang saya jejak Saya setuju majoriti pun akan setuju rasanya dengan penulis bahawa Nilai dahulu sudah tidak sama dengan Nilai sekarangPerspektif Mariana Aliaa AlinaYang ini lagi seorang mental Aduhai Sebelum Kiamat Faizal SulaimanInsaf baca kisah ni Bayangkan tidak sempat bertaubat sebelum kiamatSelamat Tinggal Neraka Hasnol HayatMasalahnya tempat dia bekerja sekarang bukan juga syurga yang sebenarnya dan bukan tempat yang sepatutnya dia berada


  4. Pak Badrul Pak Badrul says:

    Seperti biasa apabila ada terbitan baru edisi terhad Fixi maka aku akan beli untuk dikumpulkan bersama dengan yang lain di rak buku Aku jarang baca cerpen di page FB Cukaria Mungkin hanya sekali dua Lepas ni mungkin akan luangkan masa menjenguk page tu Bagi himpunan cerpen dalam edisi terhad ni pula cuma ada 3 atau 4 sahaja kisah yang best bagi aku


  5. heril azwan heril azwan says:

    Menghimpun 14 cerpen yang pernah tersiar di #cukaria buku ini menghimpunkan cerpen daripada 13 penulis berbeza dengan pelbagai genre Antara cerpen yang berjaya menarik perhatian saya adalah 1 Takkan Helang Melayu di Dunia sinis menyindir tapi santai dari segi penyampaian dan penulisan2 Kursus mengangkat tema yang taboo dalam masyarakat dan digabungkan dalam satu kisah pendek yang tetap memberi kesan3 Dua cerpen Aliaa Alina saya suka gaya penulisan beliau santai penuh twist yang tak dijangka dan mengesankan Mungkin patut menulis novel untuk kisah di atasAda beberapa cerpen yang seakan sudah biasa diketengahkan namun tetap menarik di bacaApapun tahniah untuk semua penulisps masa yang lama di ambil untuk membaca kerana di baca ketika watuk lunch hour di office


  6. Anis Suhaila Anis Suhaila says:

    Cerpen kegemaranHantu Buku Arif ZulkifliKursus Mim JamilPerspektif Mariana Aliaa AlinaSetakat ni cerpen cerpen tulisan Mim Jamil tidak pernah mengecewakan


  7. Muhamad Fahmi Muhamad Fahmi says:

    Tidakkah mengumpul sekumpulan cerpen dengan tema yang sama itu lebih baik seperti sebelum sebelum ini?Tak adil untuk mengatakan semua cerpen di dalam buku edisi cetakan terhad ini teruk kerana ada juga terselit beberapa cerpen yang sangat terhad dan jarang ditemui di mana mana


  8. Azrie Idzmeer Azrie Idzmeer says:

    Sejujurnya saya sangat terhibur dengan cerita cerita dalam antologi ini Mungkin ada sedikit kekurangan tapi itu adalah perkara biasa untuk antologi sebegini Bukan semua cerita di dalam setiap antologi itu menarik dan mempunyai impak yang sama Jadi tidak adil untuk kita katakan bahawa antologi itu tidak menarik hanya kerana ada cerita yang kurang memberi impakApa yang membuat antologi ini mendapat empat bintang dari saya adalah 'plot twists' untuk setiap cerita yang tidak dijangkakan Kebiasaannya bila saya membaca cerita pendek saya akan mula membayangkan bagaimana penghujungnya nanti Ternyata hampir kesemua cerita di dalam antologi ini mempunyai 'plot twists' yang saya sendiri gagal untuk bayangkan ketika membacanya Syabas buat semua penulisCerpen cerpen yang berjaya menambat hati saya dan ada yang membuat bulu roma saya meremang selepas tamat bacaan1 Ne Fumez Pas Penghujung yang ternyata cukup menakutkan2 Badut Burger Kaduk Penghujung yang membuat saya tersenyum senyum macam kerang busuk dalam tren menuju ke Kuala Lumpur3 Ekskursi Satu lagi cerpen dengan penghujung yang cukup menakutkan4 Daging Masak Gulai Fatimah Bee Penghujung yang sangat sangat tidak dijangkakan5 Fragmen Penghujung yang sangat sangat tidak dijangkakan dan cukup untuk membuat jantung saya berdebar6 Hantu Buku Satu lagi cerpen dengan penghujung yang mungkin sama macam Ekskursi tapi masih tetap menakutkan7 Kursus Penghujung yang bikin saya tersenyum8 Mana Wak Dud? Aduh Ini lagi satu cerpen dengan penghujung yang sangat mendebarkan9 Sebelum Kiamat Saya paling sukakan ini


  9. Iffah Syed Ariffin Iffah Syed Ariffin says:

    32020📚 Cukaria All Stars Buku ketiga di tahun 2020 Salah satu dari edisi terhad FIXI untuk Big Bad Wolf Hanya ada 3000 cetakan sahaja Saya sangat sukakan rekabentuk kulit Cukaria All Stars ini Comel 😍Baiklah seterusnya untuk isi buku ini; ada antara tulisannya sangat menarik dan ada yang kurang kadar tarikannyadan itu sudah dijangka; kerana ini adalah sebuah antologi dari ramai pengkarya yang belum tentu semua cara mengolah cerpen mereka akan sesuai dengan minat kita kan?Sesuai untuk bacaan ringan di hujung minggu Penilaian peribadi untuk naskhah ini 325


  10. Ikmal Fitri (iikmalreads) Ikmal Fitri (iikmalreads) says:

    Aku tak expect yg aku akan enjoy antologi ni sebab buku kumpulan cerpen bukan kegemaran aku Tapu cerpen cerpen dalam buku ni kebanyakannya memenuhi citarasa aku Thumbs up kepada semua penulis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CUKARIA ALL-STARS [KINDLE] ❁ CUKARIA ALL-STARS ❄ Faizal Sulaiman – Natus-physiotherapy.co.uk All Stars | Wiki Koh Lanta | Fandom Une saison All Stars est une saison spciale dans lauelle les aventuriers ont tous dj particip une saison de Koh Lanta auparavant Les candidats slectionns ont l'occa All Stars | Wiki Koh Lanta | Fandom Une saison All Stars est une saison spciale dans lauelle les aventuriers ont tous dj particip une saison de Koh Lanta auparavant Les candidats slectionns ont l'occasion d'aller plus loin ue lors de leur premire saison de raliser plus d'exploits ou mme de gagner une seconde fois Koh Lanta Le Retour des Hros Koh Lanta Le Choc des Hros Koh Čukarica Hotels hotel booking in Čukarica Hotels in Čukarica Search for and book hotels in Čukarica with ViaMichelin boutiue design and luxury hotels from to stars The Best Star Hotels in Cukarica Updated Looking for a Star hotel in Cukarica? With great saving ahead choose from lots of star hotels in Cukarica compare and read by varified travelers and book your luxurious stay at Expedia RuPaul's Drag Race All Stars – Saison | disponible en NetflixFr La saison de la srie RuPaul's Drag Race All Stars est disponible sous titre en franais sur Netflix France No fanarttv id passed No traileraddict id passed RuPaul's Drag Race All Stars Season | RuPaul's RuPaul's Drag Race All Stars is an all star spin off of RuPaul's Drag Race The first season premiered on the Logo network on October Cast members were announced on August The show featured twelve returning contestants representing all four previous seasons for a chance to be inducted into the Drag Race Hall of Fame This series aired six hour length episodes Contestants Martin Solveig ft ALMA All Stars Official Video All Stars Ft ALMA is out now Director Thomas Llu Pierre Dixsaut Producer Cline Lopez DOP Lo Hinstin Produ Jacky All Stars | Discographie | Discogs Explorez les rfrences de Jacky All Stars sur Discogs Achetez les Vinyles CDs de Jacky All Stars et plus encore sur la Marketplace Discogs BLOG ANAK ZAMAN Serigala Besar Jahat yang dinanti nantikan Pelancaran buku 'Cukaria All Stars' Apa itu Cukaria? Baju T Big Bad Wolf dengan rekaan terbaharu Big Bad Wolf adalah acara tahunan kegemaran saya Di sinilah saya dapatkan 'bekalan bacaan' dan menambahkan koleksi buku Pilihan buku di sini memang memang memang banyak merangkumi pelbagai subjek Buku untuk kanak kanak pun banyak Harganya pula memang sangat murah Kadang FIXIsepanjang zaman Cukaria All Stars Dec Dec th Velvet Dec Ikmal Ahmad Dec st Licik Edisi Kemaskini Dec Dec st Kandastan Nov Nov th Jit Murad Plays Nov Nov th Profesor Nov Faisal Tehrani Nov rd Budiman Nov Regina Ibrahim Nov nd Semalam Oct Felicia Yap Oct th Soulless Oct Rozlan Mohd Noor Oct th Dark Demon Rising cekik | books Stationery | Carousell Malaysia Browse results for cekik in our books Stationery on Carousell Malaysia Brand new and used for sale Chat to buy Super Mario All Stars Super Mario World | Wiki Mario Super Mario All Stars Super Mario World est une compilation pour la Super Nintendo Il comprend tous les lments de Super Mario All Stars ainsi ue le jeu Super Mario World en plus Il a t publi en dcembre en Amriue du Nord puis en en Europe mais n'a jamais t publi au Japon L'cran de titre original Super Mario All Stars change uelue peu pour accompagner le Top Cukarica Star Hotels from AU Find Search for cheap Stars accommodation in Cukarica from AU to find the best prices for your trip Real Cukarica Stars hotels user reviews Book now earn Expedia points Star Hotels in Cukarica Belgrade | Expedia Looking for a Star hotel in Cukarica? Choose from lots of Star hotels in Cukarica with great savings Best LAKE Hotels in Cukarica in | Expedia With Expedia enjoy free cancellation on most Cukarica Lake Hotels from CA read user reviews of over hotels worldwide and pick the best for you Prices start from CA Buku Fixi's items for sale on Carousell Buku Fixi CUKARIA ALL STARS RM books Buku Fixi BANGKIT RM Pemenang pertandingan novel Sarawak anjuran Buku Fixi “Kitak okay Tihah?” tanya Omar “Kamek okay Cuma kamek risau jak Kamek blur sik tauk kenak semua tok terjadi Apa salah kamek? Banyak gilakkah dosa kamek sampe dapat nasib kedak tok?” Fatihah sayu Mak Limah merangkulnya Tangis esak Fatiha New View Martin Solveig ft ALMA All Stars Official Video All Stars Ft ALMA is out now Director Thomas Llu Pierre Dixsaut Producer Cline Lopez DOP Lo Hinstin Produ Jacky All Stars | Discographie | Discogs Explorez les rfrences de Jacky All Stars sur Discogs Achetez les Vinyles CDs de Jacky All Stars et plus encore sur la Marketplace Discogs Kendrick Lamar SZA All The Stars YouTube Black Panther The Album Music From And Inspired By available on all digital platforms in stores now Directed by Dave M juta buku Big Bad Wolf di The Mines | Nasional Penerbit tempatan Buku FIXI turut mempromosikan karya pengarang tempatan membabitkan sesi pelancaran dan acara bertemu pembaca oleh penulis buku Cukaria All Stars yang akan diterbitkan bersama FIXI dan BBW Program pendidikan Cyberspace Digi turut memberikan buku percuma selain mempromosikan keselamatan internet untuk kanak kanak sekolah FIXIsepanjang zaman Cukaria All Stars Dec Dec th Velvet Dec Ikmal Ahmad Dec st Licik Edisi Kemaskini Dec Dec st Kandastan Nov Nov th Jit Murad Plays Nov Nov th Profesor Nov Faisal Tehrani Nov rd Budiman Nov Regina Ibrahim Nov nd Semalam Oct Felicia Yap Oct th Soulless Oct Rozlan Mohd Noor Oct th Dark Demon Rising Cards list | All Stars | Idol Story Love Live All the cards Search by title title idolized skill name description details and filter by idol unit subunit rarity attribute role skill affects ability passive affects ability show affects version to find all the details you need about the cards from Love Live Welcome to the home of Love Livers Top Cukarica Star Hotels from AU Find Search for cheap Stars accommodation in Cukarica from AU to find the best prices for your trip Real Cukarica Stars hotels user reviews Book now earn Expedia points Star Hotels in Cukarica Belgrade | Expedia Looking for a Star hotel in Cukarica? Choose from lots of Star hotels in Cukarica with great savings Best LAKE Hotels in Cukarica in | Expedia With Expedia enjoy free cancellation on most Cukarica Lake Hotels from CA read user reviews of over hotels worldwide and pick the best for you Prices start from CA Buku Fixi's items for sale on Carousell Buku Fixi CUKARIA ALL STARS RM books Buku Fixi BANGKIT RM Pemenang pertandingan novel Sarawak anjuran Buku Fixi “Kitak okay Tihah?” tanya Omar “Kamek okay Cuma kamek risau jak Kamek blur sik tauk kenak semua tok terjadi Apa salah kamek? Banyak gilakkah dosa kamek sampe dapat nasib kedak tok?” Fatihah sayu Mak Limah merangkulnya Tangis esak Fatiha New View Martin Solveig ft ALMA All Stars Official Video All Stars Ft ALMA is out now Director Thomas Llu Pierre Dixsaut Producer Cline Lopez DOP Lo Hinstin Produ Jacky All Stars | Discographie | Discogs Explorez les rfrences de Jacky All Stars sur Discogs Achetez les Vinyles CDs de Jacky All Stars et plus encore sur la Marketplace Discogs juta buku Big Bad Wolf di The Mines | Nasional Penerbit tempatan Buku FIXI turut mempromosikan karya pengarang tempatan membabitkan sesi pelancaran dan acara bertemu pembaca oleh penulis buku Cukaria All Stars yang akan diterbitkan bersama FIXI dan BBW Program pendidikan Cyberspace Digi turut memberikan buku percuma selain mempromosikan keselamatan internet untuk kanak kanak sekolah FIXIsepanjang zaman Cukaria All Stars Dec Dec th Velvet Dec Ikmal Ahmad Dec st Licik Edisi Kemaskini Dec Dec st Kandastan Nov Nov th Jit Murad Plays Nov Nov th Profesor Nov Faisal Tehrani Nov rd Budiman Nov Regina Ibrahim Nov nd Semalam Oct Felicia Yap Oct th Soulless Oct Rozlan Mohd Noor Oct th Dark Demon Rising REMAX All Stars – Strassen Centre | Luxembourg REMAX All Stars tout l'immobilier Strassen appartement maison annonce immobilier Luxembourg vente location projet terrain Acheter vendre et louer un bien immobilier Strassen avec Remax.

  • Paperback
  • 125 pages
  • CUKARIA ALL-STARS
  • Faizal Sulaiman
  • Malay
  • 02 August 2016

About the Author: Faizal Sulaiman

Faizal Sulaiman was born in Batu Pahat and grew up in Kota Tinggi Johor He has published short stories in the anthologies KOPI and BOLA and SUMBAT is his first novel.